Contact

Contact met redactie

Heeft u vragen over het Historisch Café? U kunt contact opnemen met de redactie via historischcafe@gmail.com.

Nieuwsbrief

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden van het programma van het Historisch Café, meldt u dan hier aan voor onze nieuwsbrief. U krijgt dan elke maand onze elektronische nieuwsbrief in uw postvak. Indien u uw e-mailadres wilt laten verwijderen uit de verzendlijst van de nieuwsbrief, stuur dan een mail met als onderwerp het woord “verwijderen” aan historischcafe@gmail.com.

Bereikbaarheid Historisch Café

Café P96 is gesitueerd aan de Prinsengracht 96 in Amsterdam.

Met het openbaar vervoer, per fiets of te voet bereikt u het café als volgt:

Vanaf Centraal Station kunt u Café P96 te voet of met de tram bereiken.
Indien u per tram wilt reizen, kunt u tram 13 (richting Geuzenveld) of 17 (richting Osdorp) nemen. Uitstappen op de Raadhuisstraat, halte Westermarkt. De Westerkerk ligt bij uitstappen recht voor u. U loopt hierlangs de Prinsengracht op. Bij de eerste brug steekt u de Prinsengracht over en slaat rechtsaf verder de Prinsengracht op. Even voorbij de volgende brug over de Egelantiersgracht ligt aan uw linkerhand Café P96.
Te voet duurt de tocht circa 15 minuten. U loopt langs het Ibis hotel en de fietsflat, sla linksaf over de fietsbrug en onder de weg door. U komt uit op de Haarlemmersluis. Steek de sluis rechtsaf over en loop de Haarlemmerstraat in, tot deze de Korte Prinsengracht kruist. Sla hier links af. De Korte Prinsengracht gaat over in de Prinsengracht, u loopt door tot nummer 96.

Met de auto:

Vanaf de ring A10 komende uit westelijke richting, afslag S105 Geuzenveld, richting Centrum. U rijdt op de Jan van Galenstraat. Deze helemaal uitrijden (het laatste stuk heet 2e Hugo de Grootstraat) totdat u op de Marnixstraat uitkomt. Ga linksaf de Marnixstraat in. Neem de eerste straat rechts (bij het Marnixbad), de brug over en de Westerstraat in. U kunt het beste hier een parkeerplaats zoeken. Aan het eind van de straat rechtsaf de Prinsengracht op. Doorlopen tot nummer 96.

Vanaf de ring A10 komende uit oostelijke richting, afslag S112 Centrum, richting Centrum. U rijdt op de Gooise weg. Deze uitrijden tot aan de rotonde. Rechtsaf de Wibautstraat in. Deze uitrijden en op de Mauritskade linksaf (groot verkeersplein, niet het water oversteken). De Mauritskade gaat over in de Stadhouderskade die weer over gaat in de Nassaukade. U blijft doorrijden (richting west) tot u aan uw linkerhand het Frederik Hendrikplantsoen ziet en aan uw rechterhand het Marnixbad. Bij de stoplichten rechtsaf het water over, langs het zwembad. Dan rechtsaf (Marnixstraat) en daarna gelijk linksaf de brug over en de Westerstraat in. U kunt het beste hier een parkeerplaats zoeken. Aan het eind van de straat rechtsaf de Prinsengracht op. Doorlopen tot nummer 96.