Over

Het Historisch Café
De redactie in 2023
De redactie in 2023

Tijdens het maandelijks terugkerende Historisch Café komen uiteenlopende onderwerpen op het brede terrein van de geschiedenis aan de orde. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over democratisering op de Balkan of de nog altijd omstreden herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat, onderbroken door een pauze en een gesproken column. De gasten zijn wetenschappers, beleidsmakers, schrijvers en natuurlijk historici. Ook verschijnen er op onregelmatige basis bijpassende karikaturen. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook zelf onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café staat open voor suggesties.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Het programma begint om 20:00 uur en is in principe om 22:00 uur afgelopen.

Locatie

Routebeschrijvingen naar Café P’96 in Amsterdam vindt u hier.

De redactie

De redactie van het Historisch Café bestaat per 1 september 2023 uit Tycho Hofstra (hoofdredacteur), Roos van Bommel, Koen de Groot, Nathan van Kleij, Daniel Knegt, Thijs van Leeuwen, Laura Lubbers, Ella Meng, Eleá de la Porte en Romane Voet.