Was het maar tijd voor Historisch Café!

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen zal er in december helaas geen Historisch Café zijn. We hopen in het nieuwe jaar snel weer terug te kunnen keren naar de kroeg om te doen wat we het liefste doen, maar uiteraard zijn we daarbij afhankelijk van de mogelijkheden die de pandemie en Hugo de Jonge ons al dan niet bieden.

Ondertussen blijven onze pandemiepodcastafleveringen hier te vinden, of op Apple podcasts en Spotify. Bovendien vullen we ze de komende tijd aan met opnames van de Historisch Cafés van oktober en november 2021.

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.