Het is weer tijd voor Historisch Café!

De Historisch Café pubquiz komt er weer aan!

Zoals traditie organiseert Historisch Café ter afsluiting van het seizoen weer een legendarische historische pubquiz. Dus: mobiliseer uw vrienden, buren, vijanden, studiegenoten, collega’s of familieleden en kom op 12 juni aanstaande naar Café P96 om uw historische kennis op de proef te laten stellen!

Er wordt in een aantal thematische rondes gestreden om een gratis drankje en een unieke prijs, maar bovenal om de eer. En dit jubileumjaar is de eer groter dan ooit!

We beginnen zoals gebruikelijk om 20.00 uur. Deelname geschiedt in teams van maximaal vijf personen. Aanmelden kan (onder vermelding van de teamnaam) via historischcafe@gmail.com. Wees er op tijd bij, want de aanmeldingen gaan hard en vol is vol!

 

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea, onderzoeksinstituten of archiefinstellingen. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.