Het is tijd voor de Historisch Café Pubquiz!

Op 8 juni is Historisch Café terug met onze jaarlijkse Pubquiz. Eindelijk weer op locatie! Dus: mobiliseer uw vrienden, studiegenoten, collega’s of familieleden en kom naar Café P’96 om uw historische kennis op de proef te laten stellen.

Deelname geschiedt in teams van maximaal vijf personen. Aanmelden kan via historischcafe@gmail.com, en we starten om 20 uur. U leest er hier meer over.

Voor wie ons ondertussen te erg mist, zijn de pandemiepodcastafleveringen én de opnames van de Historisch Cafés van afgelopen herfst hier te vinden, of op Apple podcasts en Spotify.

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.