Het is weer tijd voor Historisch Café!

Ook in april geeft Historisch Café u wat u het liefste wil. Op 10 april bieden we u weer een café vol lekkere knapperige geschiedenis. Eerst is Jos Palm te gast, die vertelt over zijn achtereenvolgens Roomse en rode jeugd. Na de pauze gaan we in gesprek met Tijmen van Voorthuizen, auteur van de prijsbekroonde masterscriptie over ervaringen van homoseksualiteit in het Amsterdam van de late negentiende en vroege twintigste eeuw. Weest daarbij en komt massaal naar Historisch Café!

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea, onderzoeksinstituten of archiefinstellingen. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.