Het is weer tijd voor de Historisch Café!

Het tweede Historisch Café van 2023 komt er alweer aan! Op woensdag 8 februari bent u van harte welkom in café P96 voor een avond die nu al historisch genoemd kan worden. We ontvangen dan Laura van Hasselt die vertelt over haar recent verschenen biografie van stadsverheffer en Vondelpark-oprichter Piet van Eeghen. Na de pauze en column staat de wereldgeschiedenis van Nederland centraal. Alweer? Ja alweer, want onlangs verscheen Nog meer wereldgeschiedenis van Nederland, een vervolg op het eerste boek uit 2018. Rose Spijkerman en Henk Looijesteijn vertellen over hun bijdrage aan de bundel. Lees meer…

Voor wie alvast zin heeft in Nog Meer Historisch Café zijn de podcastafleveringen én de opnames van de Historisch Cafés van 2020-2021 hier te vinden, of op Apple podcasts en Spotify.

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.