Het is weer tijd voor Historisch Café!

Ook in maart bieden wij u een mooi en prikkelend Historisch Café! Op woensdag 8 maart bent u van harte welkom in café P96. Eleá de la Porte is dan te gast, om te vertellen over haar recent verschenen boek over historisch denken tijdens de Nederlandse Verlichting. Na de pauze gaan we in gesprek met Ewoud Sanders over de beeldvorming over Joden in nederlandstalige jeugdverhalen in de afgelopen 250 jaar. Lees meer…

Voor wie alvast zin heeft in Nog Meer Historisch Café zijn de podcastafleveringen én de opnames van de Historisch Cafés van 2020-2021 hier te vinden, of op Apple podcasts en Spotify.

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.