Het is weer tijd voor Historisch Café!

Na een komkommerrijke zomer komt Historisch Café er weer aan! En we pakken meteen groots uit met opwindende onderwerpen en prominente gasten. Op 13 september ontvangen we niemand minder dan Frits van Oostrom die komt vertellen over zijn nieuwe boek over leven met “de” Reynaert. Na de pauze zoomen we met Maaike Warnaar in op de bijzonder warme betrekkingen die in de jaren zestig en zeventig bestonden tussen Nederland en de laatste sjah, ‘onze vriend op de pauwentroon’. Wees erbij en lees meer…

 

Vooraankondiging: Twintig jaar Historisch Café

En er is meer, want op 11 oktober vieren we ons 20-jarige bestaan. Dat feest willen we natuurlijk groots met u vieren. Het evenement vindt tegelijkertijd plaats met de Maand van de Geschiedenis omtrent het thema ‘Eureka!’. Voor deze speciale editie van het Historisch Café hebben we niemand minder dan Astrid Sy te gast, historica, schrijfster en presentratrice van Andere Tijden. Zij komt ons vertellen over haar favoriete Eureka-momenten uit de geschiedenis en haar eigen eureka-momenten als historicus.

Maar omdat geschiedenis het verhaal van ons allemaal is, willen we niet alleen haar aan het woord laten maar ook onze gasten van het Historisch Café. Naast een aantal historici die al een aantal keren aan onze interviewtafel hebben mogen zitten zoeken we dan ook naar u! Heeft u een mooi verhaal te vertellen over uw favoriete Eureka-moment uit de geschiedenis? Denk aan de volgens u meest bijzondere uitvinding, over het meest treffende historische verhaal dat u ooit heeft gehoord, over dé historische sensatie uit uw leven? Kom dan uw verhaal vertellen bij Historisch Café.

Meldt u aan via historischcafe@gmail.com o.v.m. ‘Eureka!’ en vertel ons waar u graag iets over zou willen vertellen. De verhalen mogen maximaal 5 minuten duren, zodat we zoveel mogelijk mensen aan het woord kunnen laten. Heeft u vragen, mail ons dan gerust!

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea, onderzoeksinstituten of archiefinstellingen. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.