Het is weer tijd voor Historisch Café!

De tweede Historisch Café van dit kalenderjaar is in aantocht en hij is dit jaar op 14 februari! Naast de kalendarisch laatst mogelijke datum voor een Historisch Café is dat ook Valentijnsdag, en daar houden we uiteraard rekening mee. We bieden u een hartverwarmende avond waar de liefde voor de geschiedenis vanaf spat, misschien wel de enige liefde die nooit onbeantwoord blijft.

Voor de pauze vertelt Dirk-Jan Verdonk over de geschiedenis van het dier dat onze tijd het meest belichaamt: de vleeskip. En na de pauze en column gaan we in gesprek met Nelleke Moser en Willemien van Dijk, die ons alles vertellen over de belevingswereld van Gerardus Johannen Joha, misschien wel de en toch zeker een negentiende-eeuwse Amsterdammer. En bovendien één die ons een prachtige hoeveelheid persooonlijke observaties, meningen en gedachten heeft nagelaten. Dus neem je geliefde, vriend(in), FWB, (on)wettige echtgenoot of maitresse (M/V/X) bij de hand en troon haar/hem/hen mee naar Historisch Café!

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea, onderzoeksinstituten of archiefinstellingen. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.