Het Historisch Café

De (onvolledige) redactie in april 2017: v.l.n.r.: Lucia Admiraal, Daniel Knegt, Frans Camphuijsen, Nathan van Kleij, Thijs van Leeuwen, Gijs Sevenhuijsen en Joppe Schaaper (afwezig: Inger Schaap en Eleá de la Porte)

Tijdens het maandelijks terugkerende Historisch Café komen uiteenlopende onderwerpen op het brede terrein van de geschiedenis aan de orde. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over democratisering op de Balkan of de nog altijd omstreden herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat, onderbroken door een pauze. De gasten zijn wetenschappers, beleidsmakers, schrijvers en natuurlijk historici. Daarnaast maakt onze vaste cartoonist Gijs Sevenhuijsen voor iedere aflevering van het Historisch Café een bijpassende karikatuur.

Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook zelf onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café staat open voor suggesties.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Het programma begint om 20:00 uur en is in principe om 22:00 uur afgelopen.

Locatie

Routebeschrijvingen naar Café P’96 in Amsterdam vindt u hier.

De redactie

De redactie van het Historisch Café bestaat per 1 mei 2017 uit Frans Camphuijsen, Daniel Knegt (hoofdredacteur), Eleá de la Porte, Inger Schaap (penningmeester), Gijs Sevenhuijsen, Joppe Schaaper (webmaster), Nathan van Kleij (penningmeester), Lucia Admiraal en Thijs van Leeuwen.