Helaas is het voorlopig geen tijd voor Historisch Café…

Vanwege de roerige tijden zal er voorlopig geen Historisch Café plaatsvinden in P96. Dit betekent dat het Historisch Café er aankomende tijd iets anders uit zal zien.

November en december
In de maanden november en december zullen we een aantal Podcast-afleveringen uitbrengen, waarin te luisteren is naar gesprekken met historici over nieuw uitgebrachte boeken, debatten en andere fascinerende onderwerpen. Deze afleveringen zullen verschijnen op onze website en op ons kanaal in de Apple Podcast-app. Ook zullen we u per nieuwsbrief op de hoogte brengen van de nieuwe afleveringen. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Vanaf januari
Voor de rest van de Coronatijd geldt dat, wanneer het enigszins mogelijk en verantwoord is, het Historisch Café elke tweede woensdag van de maand in P96 plaatsvindt. Mocht het Historisch Café toch niet door kunnen gaan vanwege de omstandigheden, dan zorgen wij dat de geplande interviews en gesprekken alsnog in Podcast-vorm verschijnen. Op deze manier kunnen we blijven doorgaan met wat we het liefste doen: de geschiedenis met de wereld delen, zij het soms enkel online. We zullen u via de nieuwsbrief en onze website op de hoogte houden van de situatie.

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.