Actueel

Het is weer tijd voor Historisch Café!

Op woensdag 8 februari om 20.00 is er weer een Historisch Café.Fidel

Op 25 november 2016 overleed Fidel Castro, waarmee de Cubaanse revolutie zijn grote levende legende verloor. Maar wat valt er nog over de revolutie te zeggen? In het eerste deel van de avond bespreken Gert Oostindie en Jeffrey Pijpers andere sporen en verhalen van de Cubaanse revolutie dan diegenen die bij het grote publiek bekend zijn.

Na de pauze vertelt Marjet Brolsma naar aanleiding van haar nieuwe boek ‘Het Humanitaire Moment’ over het brede scala aan non-comformistische, cultuur-kritische en anti-rationalistische bewegingen dat de kop opstak tijdens de jaren tien en twintig.

Wij hopen u op 8 februari weer te zien in Café P96!

naar het programma

Over het Historisch CaféIMAG3032

Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Screen Shot 2015-10-10 at 10.43.26Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar historischcafe@gmail.com. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.