Het is weer tijd voor Historisch Café!

Op 22 mei (let op:  dat is NIET de tweede woensdag van de maand!) zijn we terug met het laatste reguliere Historisch Café van dit seizoen. Te gast zijn dan Fridus Steijlen, die vorig jaar een boek publiceerde over Indische organisaties in Nederland sinds 1980, en Koen de Groot, die zal vertellen over de sociale geschiedenis van reggae in Jamaica. Lees er hier alles over. We hopen u te zien op 22 mei!

Op 12 juni organiseert Historisch Café ter afsluiting van het seizoen weer een historische pubquiz. Dus: mobiliseer uw vrienden, studiegenoten, collega’s of familieleden en kom op 12 juni naar Café P’96 om uw historische kennis op de proef te laten stellen.

Deelname geschiedt in teams van maximaal vijf personen. Aanmelden kan via historischcafe@gmail.com. Vol is vol!

Over het Historisch Café

Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.