Het is weer tijd voor de HC-Podcast…

… luister nu naar onze nieuwste afleveringen met Hans Mulder over ‘De ontdekking van de natuur’ en Hester Carvalho en Arjan Nuijten over Paradiso.

De afleveringen zijn ook te vinden op Apple podcasts en Spotify.

Programma voor de komende maanden
Vanwege de roerige tijden zal er voorlopig geen Historisch Café plaatsvinden in Café P96. In de aankomende maanden zullen we daarom ter vervanging een aantal Podcastafleveringen uitbrengen, waarin te luisteren is naar gesprekken met historici over nieuw uitgebrachte boeken, debatten en andere fascinerende onderwerpen. Deze afleveringen verschijnen op onze website, via Soundcloud, Apple Podcasts en Spotify.

Zodra het weer mogelijk en verantwoord is, zal het Historisch Café uiteraard weer op de tweede woensdag van de maand in Café P96 plaatsvinden. Mocht de avond dan toch niet door kunnen gaan vanwege de omstandigheden, dan zorgen wij dat de geplande interviews en gesprekken alsnog in Podcast-vorm verschijnen. Op deze manier kunnen we blijven doorgaan met wat we het liefste doen: de geschiedenis met de wereld delen, zij het soms enkel online. We zullen u via de nieuwsbrief en onze website op de hoogte houden van de situatie. U kunt zich hier aanmelden voor de nieuwsbrief.

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.