Het is weer tijd voor Historisch Café!

De aftrap van ons nieuwe seizoen vindt dit jaar plaats in Amsterdamse School Museum Het Schip. Aan het einde van deze nu al legendarische zomer blikken we terug op het Spanje van rond 1900. Aanleiding is de tentoonstelling ‘Gaudí en de Amsterdamse School’ die op 2 oktober van start gaat in het museum. Wat was de historische context waarin dit genie tot volle wasdom is gekomen? Achtereenvolgens komen Spanje, Catalonië en Barcelona aan bod. klik hier voor een uitgebreide beschrijving.

Spaans-Amerikaanse oorlog, 1898

In september zijn we weer terug met een reguliere editie. Meer informatie volgt.

Over het Historisch Café

IMAG3032Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Screen Shot 2015-10-10 at 10.43.26Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.