Het is weer tijd voor Historisch Café!

En zo vloog de maand van de geschiedenis voorbij. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd 15-jarig jubileum, we zaten stampvol. Dank voor uw komst! Op facebook vindt u een sfeerimpressie.

Wij genieten natuurlijk nog even na, maar…  op woensdag 14 november is het Historisch Café weer gewoon terug met een ‘reguliere’ editie: voor de pauze duiken we in de wereld van het welbekende Chin. Ind. Spec. Rest. (u was er zondag nog), na de pauze gaan we weer duiken, maar ook graven: Stadsarcheoloog Jerzy Gawronski komt vertellen over zijn vondsten. Een volledige programmaomschrijving vindt u hier!

 

 

Over het Historisch Café

IMAG3032Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Screen Shot 2015-10-10 at 10.43.26Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.