Het is helaas even geen tijd voor Historisch Café…

Vanwege het coronavirus kunnen de Historisch Cafés van dit seizoen helaas niet doorgaan. Dit betekent dat de geplande gesprekken en interviews zijn verplaatst naar het volgende seizoen, beginnend op 9 september. Over de vorm, locatie en inhoud zal later meer informatie volgen.

We hopen jullie dan weer te zien. Mocht je in de tussentijd het Historisch Café niet kunnen missen, luister dan nu naar onze nieuwe podcast.

De HC quarantaine-podcast

Ter vervanging van de reguliere Historisch Cafés hebben we ook een speciale quarantaine-podcast gemaakt. De tweede aflevering is nu hier te beluisteren.

In deze tweede aflevering kunt u luisteren naar de nieuwe rubriek ‘in quarantaine met een historicus’ met Leonard van ‘t Hul over zijn proefschrift. Ook kunt u weer naar de column van Gijs luisteren, en als laatste zijn er fragmenten uit twee historische podcasts van redactielid Joppe te horen.

Op de tweede woensdag van juni zal een volgende aflevering verschijnen.

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.