Actueel

Het is weer tijd voor Historisch Café!

Op woensdag 10 mei om 20.00 is er weer een Historisch Café.

Het eerste onderdeel staat in het teken van fascisme. Wat is fascisme? Welke personen, partijen en regimes kunnen we als fascistisch beschouwen, en wat maakt het fascisme tot zo’n succesvolle ideologie? Hoe zag het fascisme er in Nederland uit? En kan het fascisme ook vandaag de dag nog hoge ogen gooien? Geleid door deze vragen organiseert Historisch Café een Grote Fascismediscussie, met deelname van twee experts die onlangs een boek over het fenomeen publiceerden.

Na de pauze spreken we over het Mirakel van Amsterdam. Hoe heeft deze devotie het weten te overleven? Waar vinden we nog sporen in de stad en Nederland, en wat zegt dat over de betekenis van dit beroemde wonder? Onder andere deze vragen beantwoorden we door middel van een interview met één van de schrijvers, Peter Jan Margry.

Vooraankondiging Historische Pubquiz

Op woensdag 14 juni om 20.00 vindt er weer een Historische Pubquiz plaats.

Dus: mobiliseer uw vrienden, studiegenoten, collega’s of familieleden en kom op 14 juni naar Café P’96 om uw historische kennis op de proef te laten stellen.

Deelname geschiedt in teams van maximaal vijf personen. Aanmelden kan via historischcafe@gmail.com. Vol is vol!

Wij hopen u op 10 mei én 14 juni weer te zien in Café P96!

 

 

Over het Historisch CaféIMAG3032

Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Screen Shot 2015-10-10 at 10.43.26Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar historischcafe@gmail.com. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.