Actueel

Het is weer tijd voor Historisch Café!

Op woensdag 12 oktober om 20.00 is er weer een Historisch Café.

Het eerste deel van de avond praten we met David Rijser over zijn boek Een telkens nieuwe Oudheid?. Waarom blijven we toch elke keer in die Klassieken hangen? Waar ligt de aantrekkingskracht? En zijn die verwijzingen niet een beetje uitgekauwd?

Na de column van Gijs hebben we Anne-Lot Hoek te gast. Zij is journalist en historicus en publiceert regelmatig over de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog in NRC Handelsblad. Momenteel werkt ze aan een boek over dit conflict op het eiland Bali, en dat is waar het tweede deel van Historisch Café grotendeels over zal gaan. Klik hier om meer te lezen…

Wij hopen u weer te zien in Café P96!

 

Over het Historisch CaféIMAG3032

Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Screen Shot 2015-10-10 at 10.43.26Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar historischcafe@gmail.com. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.