Het is weer tijd voor Historisch Café!

Stelt de liefde dit jaar historisch teleur? Of wilt u de historie juist de liefde verklaren? Kom dan aankomende Valentijnsdag 14 februari (ook gewoon de tweede woensdag van de maand) naar een nieuw Historisch Café!

Tijdens deze editie spreken we met Arthur Weststeijn over zijn boek – en tevens reisgids – “Nederlanders in Rome”. Daarnaast interviewen we zowaar een eigen redactielid, namelijk Daniël Knegt over zijn boek “Fascism, Liberalism and Europeanism in the Political Thought of Bertrand de Jouvenel and Alfred Fabre-Luce”.

Is het HC uw valentijn en mag iedereen het weten? dat kan via facebook. Traditioneel vindt u natuurlijk ook meer informatie op onze eigen eventpagina.

Over het Historisch Café

IMAG3032Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Screen Shot 2015-10-10 at 10.43.26Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar historischcafe@gmail.com. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.