Het is weer tijd voor Historisch Café!

Op 10 oktober hangen we P96 vol met slingers, want het Historisch Café is jarig! 15 jaar bestaan we maar liefst. Dat vraagt natuurlijk om een bijzonder programma. Onze gasten zijn Marita Mathijsen en Thomas von der Dunk – naast historicus en columnist ook een trouwe bezoeker van het Historisch Café. Maar ook te gast zijn oud-redacteur Henk Looijesteijn en Yolanda Rodríguez Pérez – die vijftien jaar geleden het allereerste interview verzorgden. Verder blikken Gijs en Joppe terug op 15 jaar cartoons, columns en interviews. Dus komt dat zien! En alsof dit programma nog niet reden genoeg was om langs te komen: wie jarig is, trakteert…

We zijn met dit programma ook onderdeel van de Maand van de geschiedenis. Let op dat het gedrukte informatieboekje helaas ietwat onjuiste informatie geeft: de locatie is als vanouds café P96!

 

 

Over het Historisch Café

IMAG3032Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Screen Shot 2015-10-10 at 10.43.26Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.