Het is helaas even geen tijd voor Historisch Café…

Vanwege het coronavirus kunnen de Historisch Cafés van dit seizoen helaas niet doorgaan. Dit betekent dat de geplande gesprekken en interviews worden verplaatst naar het volgende seizoen, beginnend op 9 september.

We hopen jullie dan weer te zien. Tot die tijd blijven wij uiteraard wel actief. In maart zijn wij begonnen met het maken van de HC-podcast en de eerste twee afleveringen staan nu online. En op 8 april, de oorspronkelijke datum voor een HC, zal er weer een nieuwe aflevering verschijnen!

Mocht je in de tussentijd het Historisch Café dus niet kunnen missen, luister dan nu naar onze nieuwe podcast.

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.