Het is helaas even geen tijd voor Historisch Café…

Vanwege het coronavirus kunnen de Historisch Cafés van dit seizoen helaas niet doorgaan. Dit betekent dat de geplande gesprekken en interviews zijn verplaatst naar het volgende seizoen, beginnend op 9 september. Over de vorm, locatie en inhoud zal later meer informatie volgen.

We hopen jullie dan weer te zien. Mocht je in de tussentijd het Historisch Café niet kunnen missen, luister dan nu naar onze nieuwe podcast.

Aanmelden pubquiz

Om het HC-seizoen toch goed af te kunnen sluiten en om de zomer in te luiden, zullen we middels een livestream de pubquiz laten doorgaan op 1 juli 2020 om 20.00 uur. U kunt zich aanmelden als team (max. 5 personen) door een mail te sturen naar historischcafe@gmail.com. Uitgebreide informatie over de praktische zaken zal daarna volgen.

De HC quarantaine-podcast

Ter vervanging van de reguliere Historisch Cafés hebben we ook een speciale quarantaine-podcast gemaakt. De derde aflevering is nu hier te beluisteren.

In deze derde aflevering kunt u luisteren naar redacteur Daniël die in de geschiedenis van infectieziektes is gedoken, een zonnige column van Thijs en een interview met Els, die 45 jaar geleden café P96 oprichtte.

 

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.