Actueel

Het eerstvolgende reguliere Historisch Café is op woensdag 11 maart 2015. We ontvangen dan Hans Bots, die vertelt over de heimelijke echtenote van zonnekoning Lodewijk XIV. Na de pauze gaan we in gesprek met Marc Dierikx, biograaf van Anthony Fokker. Meer informatie volgt…

Daarnaast bieden we u al voor die tijd een Extra Historisch Café! Op donderdag 26 februari spreken we om 19:30 in Boekhandel Scheltema met Philip Dröge. In zijn nieuwe boek De schaduw van Tambora beschrijft hij hoe in 1815 een kolossale vulkaanuitbarsting in Nederlands Indië wereldwijde gevolgen had. Meer informatie volgt…

 

Over het Historisch Café

Tijdens het Historisch Café, dat maandelijks plaatsvindt in Café P’96 in Amsterdam, praten we met historici over een scala van onderwerpen uit de geschiedenis. Van de Oudheid tot het heden, van Nederland tot India, over de democratisering op de Balkan dan wel het opgraven van bommen uit de Tweede Wereldoorlog. Het programma bestaat uit een interview en een debat – en elke maand een karikatuur. Het publiek kan niet alleen deelnemen aan het interview en het debat, maar mag ook onderwerpen inbrengen. De redactie van het Historisch Café gaat graag de uitdaging aan.

U bent iedere tweede woensdag van de maand van harte welkom in Café P96 aan de Prinsengracht 96 te Amsterdam. De toegang is gratis. Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief door een e-mail te sturen naar nieuwsbrief@historischcafe.nl. Ook kunt u ons vinden op Facebook. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Café’s die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.