Het is weer tijd voor de HC-Podcast…

… luister nu naar onze nieuwste aflevering met Wim Manuhutu over zeventig jaar Molukkers in Nederland.

De afleveringen zijn ook te vinden op Apple podcasts en Spotify.


Aankondiging: Historisch Café Pubquiz

Ook dit jaar laten we u niet ontheemd de zomer in verdwijnen zonder daverende seizoensafsluiter. Vanwege de beperkingen die nog steeds zullen gelden voor cafébezoek (en het grote succes van de digitale editie van vorig jaar) hebben we opnieuw gekozen voor een digitale pubquiz. Deze zal plaatsvinden op de avond van 30 juni en de aanmelding is geopend! Teams mogen uit maximaal vijf personen bestaan en aanmelden kan via historischcafe@gmail.com. Meld je nu aan en ding mee naar streng georganiseerde gezelligheid, fantastische prijzen en eeuwige roem!

In september…
Hopen we eindelijk weer onze naam eer aan te doen en u te verwelkomen bij een echt Historische Café in P96. We houden u op de hoogte!

 

Over het Historisch Café

Historisch Café Amsterdam is ondertussen best een fenomeen in Amsterdam. Met de woorden “To History, what else?” proosten wij elke tweede woensdag van de maand op de geschiedenis. Geschiedenis met een biertje, onderzoekend maar ook gezellig. De redactie bestaat uit docenten, promovendi en studenten van de Universiteit van Amsterdam, maar ook educatoren en historici aangesloten bij musea of instituten als het IISG. Samen maken we elke maand een programma met interviews over gepubliceerde boeken en discussies over actuele of onbekende historische thema’s. We willen daarbij toegankelijk zijn voor een breed publiek en kiezen voor een gezellige cafésetting. Toegang is altijd gratis (of op donatie)!

Informatie over de locatie van Café P’96 vindt u hier. Het programma begint om 20:00 uur en eindigt om 22:00 uur.

Als u op de hoogte wilt blijven van het programma van het Historisch Café, dan kunt u zich hier inschrijven voor de elektronische nieuwsbrief. Ook kunt u ons vinden op Facebook, Twitter en Instagram. Heeft u een Historisch Café gemist, of wilt u een beeld krijgen van de vele Historisch Cafés die inmiddels hebben plaatsgehad, dan vindt u in het archief informatie over eerdere programma´s.